✓ Specialist in Truck Care Products

Veilig & snel betalen

5 stappen om je vrachtwagencabine te wassen

5 stappen om je vrachtwagencabine te wassen - Truckssupply

Als vrachtwagenchauffeur ben je constant onderweg, je trouwe metgezel, je vrachtwagencabine, is je thuis weg van huis. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat het er altijd fris en schoon uitziet. Gelukkig hoef je geen professionele detailer te zijn om je cabine te laten glanzen. Met een paar eenvoudige stappen kun je de buitenkant van je vrachtwagencabine moeiteloos met de hand wassen.

5 stappen om met de hand de cabine te reinigen

In 5 stappen kun je een streeploos en stralend resultaat behalen. Mocht je nog vragen hebben, dan kun je altijd contact met ons opnemen!

Stap 1: Verzamel je benodigdheden

Voordat je begint, is het handig dat je alles bij de hand hebt wat je nodig hebt. Hieronder vind je een handige checklist:

  • Een emmer
  • Autoshampoo / Vrachtwagen Shampoo
  • Een washandschoen of borstel
  • Microvezel droogdoek
  • Glasreiniger en eventueel een Velgenreiniger
  • Een tuinslang of Hogedrukreiniger
  • Optioneel: Foam Cannon 
  • Optioneel: Fast wax

Stap 2: Spoel de cabine af

Begin met het spoelen van de cabine met water om al het grove vuil en stof weg te spoelen. Gebruik een tuinslang of een andere waterbron met voldoende druk om ervoor te zorgen dat je al het vuil wegspoelt. Spuit of spoel van boven naar beneden, zodat je goed kan zien waar je gebleven bent, de onderkant is vaak ook het vieste gedeelte en heeft hierdoor meer tijd om los te weken, zodat je als alles laatst nog eens de onderkant afspuit of spoelt.

Stap 3: Schuim en was de cabine

Heb je een schuimlans? Vul deze dan met het shampoo-mengsel. Heb je dat niet? Vul dan een emmer met water en voeg de aanbevolen hoeveelheid autoshampoo / vrachtwagenshampoo toe. Gebruik de washandschoen of borstel om de cabine grondig te wassen. Begin bovenaan en werk naar beneden toe, in cirkelvormige bewegingen om het vuil los te maken. Zorg ervoor dat je alle oppervlakken bedekt, inclusief de ramen en spiegels. Spoel regelmatig je spons of doek uit om te voorkomen dat vuil krassen veroorzaakt. Werk hier wel van boven naar beneden i.v.m. het vuil om krassen te voorkomen.

Stap 4: Spoel grondig af

Spoel de cabine opnieuw af met schoon water om alle zeepresten weg te spoelen. Zorg ervoor dat je alle hoeken en gaten bereikt om ervoor te zorgen dat er geen resten achterblijven! Als je dit namelijk niet doet, kun je strepen krijgen. En dat is natuurlijk zonde! Omdat een vrachtwagen nu eenmaal groter is, is het aan te raden om per deel te wassen en af te spoelen om opdroging te voorkomen.

Stap 5: Droog en poets de cabine

Gebruik een droogdoek om de cabine droog te maken. Werk van boven naar beneden en zorg ervoor dat je alle oppervlakken droogt om watervlekken te voorkomen. Gebruik een glass cleaner om de ramen en spiegels écht kraakhelder te krijgen.

Als je de cabine nét dat extra beetje glans wilt geven, kun je nu een wax aanbrengen. Dit zal niet alleen je cabine laten glanzen, maar het zal ook helpen om vuil af te weren tussen wasbeurten door! 

Conclusie

En dat is het! Met deze vijf eenvoudige stappen kun je de buitenkant van je vrachtwagencabine als een pro met de hand wassen. Het vergt wat tijd en moeite, maar het resultaat is het zeker waard. Dus waar wacht je nog op? Laat je vrachtwagen weer stralen op de weg! 

Benieuwd naar directe kant-en-klaar pakketten zodat je gelijk van start kan? Kijk dan eens op onze pagina: Pakketten, waar we voor verschillende doeleinden kant-en-klare startsets hebben klaargezet. 

Truckshampoo